Search

Domači hlebčki

Za 6 komadov potrebujemo:

3 kg polbele moke 10-12 dag kvasa 6 dag soli ščepec sladkorja voda

Kvas pripravimo posebej (vzeli smo 10-12dag kvasa, mlačno vodo, malo mleka, ščepec moke in sladkorja,vse po občutku,to posodo s kvasovk pokrijemo,damo na toplo, da kvas naraste, cca 5 minut.) nato ta kvas damo v skledo z moko, zamesimo, dodamo toliko vode, da dobimo fino zmes, da testo ni premehko ali trdo, dodamo sol, in sicer 2 % na kg moke, torej dodamo 6 dag soli. Testo mešamo, da dobimo fino zmes in pustimo testo, da vzhaja.



Prostor mora biti topel, okoli 25-27 stopinj. Ko je testo vzhajano, ga položimo na.delovno površino in razdelimo na 6 delov ter testo ponovno nežno pregretemo v položimo v pleteno košarico in pustimo testo, ki ga pokrijemo s krpo, da ponovno vzhaja. Ko je testo vzhajano, košarico obrnemo tako, da testo pade na delovno površino oziroma lopar ter z nožem nežno zrežemo črte, ni pa to nujno, in testo položimo na vročo krušno ploščo, kjer se peče cca 15 minut,odvisno od vročine, nato pa ta hlebček umaknemo na gornjo rešetko. Tako ponovimo za vsak naš hlebček.


Pa dober tek!

57 views0 comments

Recent Posts

See All