Search

Domači hlebčki

Za 6 komadov potrebujemo:

3 kg polbele moke 10-12 dag kvasa 6 dag soli ščepec sladkorja voda

Kvas pripravimo posebej (vzeli smo 10-12dag kvasa, mlačno vodo, malo mleka, ščepec moke in sladkorja,vse po občutku,to posodo s kvasovk pokrijemo,damo na toplo, da kvas naraste, cca 5 minut.) nato ta kvas damo v skledo z moko, zamesimo, dodamo toliko vode, da dobimo fino zmes, da testo ni premehko ali trdo, dodamo sol, in sicer 2 % na kg moke, torej dodamo 6 dag soli. Testo mešamo, da dobimo fino zmes in pustimo testo, da vzhaja.Prostor mora biti topel, okoli 25-27 stopinj. Ko je testo vzhajano, ga položimo na.delovno površino in razdelimo na 6 delov ter testo ponovno nežno pregretemo v položimo v pleteno košarico in pustimo testo, ki ga pokrijemo s krpo, da ponovno vzhaja. Ko je testo vzhajano, košarico obrnemo tako, da testo pade na delovno površino oziroma lopar ter z nožem nežno zrežemo črte, ni pa to nujno, in testo položimo na vročo krušno ploščo, kjer se peče cca 15 minut,odvisno od vročine, nato pa ta hlebček umaknemo na gornjo rešetko. Tako ponovimo za vsak naš hlebček.


Pa dober tek!

24 views0 comments

Recent Posts

See All
Preparing Dough
  • Facebook
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon

Bodite obveščeni. Prijavite se na naša obvestila

Smo podjetje z večletnimi izkušnjami in uspešnega dela na področju ognjevzdržnosti. Dejavnosti podjetja obsegajo proizvodnjo, storitve in trgovino. Poleg tega, da smo pozornost posvetili izdelavi izdelkov, ki olajšajo vsakodnevno življenje v gospodinjstvu, poudarek dajemo tudi na izdelkih za boljše zdravje, ki je v današnjem času globalizacije, hitrega in stresnega življenja še kako pomembno.  Plošča je zdravju in okolju človeka prijazna, saj ne vsebuje svinca ali kadmija. 

Krušna plošča podjetja Granatus d.o.o. je edinstven izdelek na trgu, saj za razliko od preostalih podobnih plošč (ta krušna plošča je plod naše lastne inovacije in je prvi tovrstni izdelek na trgu) zmore precej višje temperature delovanja in vsebuje minerale, ki bogatijo okus pekovskih izdelkov. 
 

GRANATUS D.O.O.

KRIŽEVEC 5

3206 STRANICE

tel: 031 349 517

info@specikruh.si

©2021 Granatus d.o.o.

KONTAKT

info@specikruh.si

031 349 517

0