Search

Lepinje za čevapčiče

Potebujemo: 42 g kvasa (suhi) 0,5 dl tople vode 1 čajna žlička sladkorja 1 kg moke (kombiniramo gladko in ostro) 2 čajni žlički soli 3 dl hladne vode 0,5 dl olja sezam semena beljak

Kvas, mlačno vodo in sladkor zmešamo v posodi in pustimo stati cca 10 minut. Moko, sol, hladno vodo in olje zmešamo v drugi posodi, nato dodamo mešanico s kvasom.

Testo zgnetemo in oblikujemo v kepo. Kepo naoljimo z vseh strani in jo pustimo v posodi. Posodo prekrijemo s vlažno krpo. Pustimo vzhajati približno eno uro. Krušno ploščo pripravimo na peko tako, da prižgemo pečico na maksimalno temperaturo za cca 1 uro. Nato temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj.

Testo razdelimo na več manjših delov (kep) in jih na lahko povaljamo v ostri moki. Počakamo približno 30 minut, potem jih oblikujemo v kroge, približno 1 cm debele in premerom 15 cm. Po želji jih namažemo z beljakom in posujemo s sezamom. Pečemo približno 10 minut na krušni plošči.

Pa dober tek :-D


38 views0 comments

Recent Posts

See All