Search

Lepinje za čevapčiče

Potebujemo: 42 g kvasa (suhi) 0,5 dl tople vode 1 čajna žlička sladkorja 1 kg moke (kombiniramo gladko in ostro) 2 čajni žlički soli 3 dl hladne vode 0,5 dl olja sezam semena beljak

Kvas, mlačno vodo in sladkor zmešamo v posodi in pustimo stati cca 10 minut. Moko, sol, hladno vodo in olje zmešamo v drugi posodi, nato dodamo mešanico s kvasom.

Testo zgnetemo in oblikujemo v kepo. Kepo naoljimo z vseh strani in jo pustimo v posodi. Posodo prekrijemo s vlažno krpo. Pustimo vzhajati približno eno uro. Krušno ploščo pripravimo na peko tako, da prižgemo pečico na maksimalno temperaturo za cca 1 uro. Nato temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj.

Testo razdelimo na več manjših delov (kep) in jih na lahko povaljamo v ostri moki. Počakamo približno 30 minut, potem jih oblikujemo v kroge, približno 1 cm debele in premerom 15 cm. Po želji jih namažemo z beljakom in posujemo s sezamom. Pečemo približno 10 minut na krušni plošči.

Pa dober tek :-D


27 views0 comments

Recent Posts

See All
Preparing Dough
  • Facebook
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon

Bodite obveščeni. Prijavite se na naša obvestila

Smo podjetje z večletnimi izkušnjami in uspešnega dela na področju ognjevzdržnosti. Dejavnosti podjetja obsegajo proizvodnjo, storitve in trgovino. Poleg tega, da smo pozornost posvetili izdelavi izdelkov, ki olajšajo vsakodnevno življenje v gospodinjstvu, poudarek dajemo tudi na izdelkih za boljše zdravje, ki je v današnjem času globalizacije, hitrega in stresnega življenja še kako pomembno.  Plošča je zdravju in okolju človeka prijazna, saj ne vsebuje svinca ali kadmija. 

Krušna plošča podjetja Granatus d.o.o. je edinstven izdelek na trgu, saj za razliko od preostalih podobnih plošč (ta krušna plošča je plod naše lastne inovacije in je prvi tovrstni izdelek na trgu) zmore precej višje temperature delovanja in vsebuje minerale, ki bogatijo okus pekovskih izdelkov. 
 

GRANATUS D.O.O.

KRIŽEVEC 5

3206 STRANICE

tel: 031 349 517

info@specikruh.si

©2021 Granatus d.o.o.

KONTAKT

info@specikruh.si

031 349 517

0